ای قوم به حج رفته کجایید کجایید...
تکنولوزی هم مثل خیلی چیزای دیگه می تونه چیز خوبی باشه که اگه بد استفاده بشه (افراط و تفریط) آثار نامناسبی در زندگی پیش می آورد. یکی از این آثار نامناسب ،تعلق خاطر زیاد به تکنولوژی در مکان های خاصی چون زیارت گاه ها می باشد.
اگر بخواهیم این امر رو در مقیاسی مهمتر و بزرگتر بررسی کنیم باید برویم سراغ سفر معنوی حج، خبر زیر گویای نکات مهمی است:
"وبگردی گسترده زائران به ویژه جوانان و نوجوانان در سفر عمره موجب نگرانی دست اندرکاران فرهنگی این سفرها شده است...دست اندرکاران فرهنگی این سفرها معتقدند که این کار، سبب اتلاف وقت زائران و غفلت آنان از حضور در مناسک، نمازها و عبادات اسلامی در مسجد الحرام می شود... عمره گزاران، به ویژه اقشار جوان و نوجوان با تجمع طولانی مدت در لابی ها و نقاط زیرپوشش اینترنت هتل ها، بیش تر اوقات خود را به گشت و گذار در جهان مجازی می گذرانند...طبق اعلام مدیران کاروان ها و مسئولان فرهنگی هتل ها، گاهی قطع اینترنت یا پوشش ندادن اتاق ها حتی موجب گلایه شدید زائران در مدینه منوره و مکه مکرمه می شود...."(ایرنا)
هر چند خدا همه جا هست و یافتنش نه به حج رفتن است و نه به حج نرفتن! با این حال حضور در زیارت گاه ها و مکان های معنوی (علاوه بر آثار دیگر)بدون شک تاثیری بسیار بر روح و روان انسان دارد و معنویت بیشتری را می تواند نصیب انسان کند ،ولی وقتی کسی میرود تا از آثار معنوی آن مکان های مقدس بهره برگیرد (ان هم سفر به عظمت سفر حج) ولی در آن جا قسمت قابل توجهی از اوقات خود را صرف اموری چون وبگردی و دنیای مجازی می کند مطمئنا افکار او آ« چنان که باید در آن مکان متمرکز نمی گردد و خلوت و فکر و ذکری که مختص آن مکان است را از دست می دهد! خلوت و فکر و ذکری که می تواند او را از دنیای واقعی و مجازی رها کند و از روزمرگی ها و ظواهر امور اندکی فراتر رود و بوی حقیقت را به مشام او رساند...
و این جاست که این سوال پیش می آید : اصلا چرا آن عده از افراد به این سفر معنوی رفته اند؟!